Splošni pogoji

O podjetju


Spletno trgovino coocoo.si upravlja podjetje:
AH RING d.o.o.
Magdalenski trg 9
2000 Maribor
Družba je vpisana v register podjetij v Mariboru pod matično številko : 6509274000
Družba je zavezana za plačilo DDV. ID za DDV SI75819171
Transakcijski račun družbe št.: TRR: SI56 0451 5000 2212 884  (NKBM)
Email: info@coocoo.si


Naročanje


Spletna trgovina coocoo.si uporabnikom interneta omogoča nakupovanje artiklov. Naročeno blago bomo odposlali praviloma najkasneje v roku navedenem ob posameznem artiklu. Navedeni rok začne teči pri prejemu naročila do 12. ure še isti dan, sicer pa prvi delovni dan po prejemu naročila. bumbo.si sprejeta naročila obravnava kot nepreklicna. Kupec lahko naročilo prekliče v roku 24ur od prejema elektronskega obvestila, da je naročilo v obdelavi. Po izteku roka, preklic naročila ni možen.
Podjetje AH ring d.o.o. lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti tudi zavrne. Prosimo, preberite si tudi poglavje Dostava in plačilo. Ob prevzemu blaga dobi kupec en izvod pogodbe (računa), kopija in elektronsko naročilo pa bo shranjeno na sedežu podjetja, potrošnik pa ima dostop do kopije pogodbe in naročila s pisno zahtevo.

Dobavni rok izdelkov je napisan ob izdelkih! Lahko se zgodi, da kakšen izdelek ni dobavljiv v tem času, vendar vas o tem pravočasno obvestimo.


 

Postopek vračila blaga

 
Vrniti ni mogoče: individualno naročenih in ročno izdelanih izdelkov, kot so gnezdeca, 5-delni seti, kitke... Vračila izdelkov, ki so izdelana ročno niso možna!

Od pogodbe lahko potrošnik odstopi v roku 14 dni po prejetju naročenega blaga, ne da bi mu bilo pri tem potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Vrnitev naročenega blaga podjetju v roku 14 dni od prejema je enakovredna sporočilu o odstopu od pogodbe.

Blago lahko v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe vrnete na dva načina:

 1. Kupljeno blago pošljete z računom in vso pripadajočo dokumentacijo na naslov: Trgovina z otroškimi vozički Lux4kids & boombo Maribor, Tržaška cesta 67/a, 2000 Maribor. Stroške vračila krije potrošnik. V primeru pošiljk z odkupnino si pridružujemo pravico sorazmernega zmanjšanja vrnjene kupnine.
 2. S kupljenim blagom se na lastne stroške osebno oglasite v: Trgovina z otroškimi vozički Lux4kids & boombo Maribor, Tržaška cesta 67/a, 2000 Maribor in tam opravite vračilo kupljenega blaga skupaj s pripadajočo dokumentacijo.


Kako vrniti blago?

Prosimo vas, da izdelek vrnete v originalni embalaži. Izdelek mora biti nepoškodovan in v nespremenjeni količini. V kolikor izrazite željo po vračilu kupnine, vam jo vrnemo izključno preko osebnega bančnega računa (tega nam morate v postopku vračila sporočiti). Gotovine ne izplačujemo!

Sklenjena pogodba med kupcem in prodajalcem se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja AH ring d.o.o., Magdalenski trg 9, 2000 Maribor. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na info@coocoo.si.


Reklamacije


Če kupec prejme paket, vidno poškodovan med transportom, ga takoj reklamira dostavni službi Pošte Slovenija, tako, da izpolni reklamacijski zapisnik in o tem obvesti ponudnika na elektronski naslov info@coocoo.si. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 15 dneh od nakupa in zahteva zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.
V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.
Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Če želite blago vrniti na naše stroške, se morate o tem dogovoriti z referentom podjetja AH ring d.o.o.. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

 

Pomoč pri naročanju


Blago lahko naročate 7 dni v tednu in 24 ur na dan. Za naročilo je potrebna predhodna registracija!
Izdelek lahko iščete po skupinah izdelkov v levem stolpcu - Prodajni program. Preprosto izberete želeno kategorijo.
V srednjem delu zaslona se prikažejo izdelki iz izbrane kategorije. S klikom na ime ali sliko izdelka se odpre nova stran, kjer je izdelek obširno opisan in kjer lahko slike tudi povečate.

Z gumbom 'V košarico' dodajate željene izdelke za nakup v košarico. Po izbranih izdelkih, ki ste jih med tem dodali v košarico pritisnete gumb 'Blagajna', kjer izberete način dostave. Prav tako lahko zamenjate naslov, če le ta ni enak vašemu prijavnemu. S klikom na gumb 'Nadaljuj z blagajno'v korakih 2 in 3 preverite vaše podatke, poštnino, skupno ceno in z gumbom 'Potrdi' potrdite vaše naročilo. Nakup je uspešno zaključen.

Pregled naročila:
V rubriki Prijava izpolnite vsa zahtevana polja. V rubriki Informacija o dostavi izberete način dostave in plačila, glede na izbrane izdelke v košarici: Težo izberite po svoji presoji, seveda pa npr. masažni stol ne spada v kategorijo do 2Kg.

Potrditev naročila lahko vidite skupni strošek vseh izdelkov, vključno s poštnino. Izdelke v košarici lahko še vedno popravljate, tako, da se z gumbom 'Uredi' vrnete na stran Košarica.

Nakup zaključite s potrditvijo, klikom na gumb 'Potrdi'. Čez nekaj trenutkov boste na elektronski naslov, ki ste ga navedli pri vnosu v polje E-mail, prejeli sporočilo o opravljenem naročilu. Od tega trenutka je začel teči 24 urni rok, v katerem lahko naročilo prekličete, če pa bi želeli spremeniti naročilo, nam to spremembo sporočite po elektronski pošti na coocoo.si. Po tem roku je pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Naročilo(pogodba) je shranjena na sedežu podjetja, naročnik pa ima dostop do kopije pogodbe s pisno zahtevo. Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Za podrobnejše informacije glede dobave posameznega modela oz. barve nas kontaktirajte!
Garancija velja 12 mesecev od dneva nakupa.

Garancijo lahko uveljavljate samo v povezavi z izpolnjenim reklamacijskim listom, ki ga vrnete na naš naslov ali e-pošto.

Kakšne osebne podatke obdelujemo?

Če uporabljate naše storitve, zbiramo različne vrste vaših podatkov, kot so vaše uporabniško ime in geslo, vaši kontaktni podatki in druge nastavitve. Sledimo temu, kakšne artikle si ogledujete v naši spletni trgovini, preko katere naprave ter katere izmed naših ponudb, posredovanih preko e-pošte, so vas zanimale. Na podlagi tega izdelujemo dodatne podatke, da bi vam lahko posredovali ponudbe po vaši želji ter da bi lahko v prihodnje našo spletno trgovino in storitve še izboljšali. Če pri nas opravite nakup oziroma si ustvarite račun, obdelujemo tudi ime in priimek, vaša naročila in podatke, ki si jih nastavite na svojem računu.

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

 1. identifikacijski podatki, ki obsegajo predvsem ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba;
 2. kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za račun in vaše profile na družbenih omrežjih;
 3. vaše nastavitve, ki obsegajo podatke o vašem računu, predvsem shranjene naslove za dostavo, profile, naročila na novice, članstva v programih zvestobe, nakupovalne sezname, iskane artikle (»zanima me«, »sledi ceni«), vaše ocene in komentarje o artiklih in storitvah;
 4. podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o reklamacijah;
 5. podatke o vaših spletnih navadah, vključno s primeri, ko po spletu brskate preko naše mobilne aplikacije, predvsem podatke o artiklih in storitvah, ki jih iščete, povezavah, na katere klikate, načinu iskanja in pomikanja po naši spletni strani in podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav;
 6. podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo, predvsem čas, potreben za odprtje sporočila in podatke o napravah s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega;
 7. izpeljane podatke, med katere sodijo osebni podatki, pridobljeni iz vaših nastavitev, podatki o artiklih, ki jih pri nas kupite, podatki o vaših spletnih navadah in vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo; gre predvsem za podatke o spolu, starosti, finančnih razmerah, potrošniških navadah in odnosu do različnih artiklov in storitev;
 8. podatke v povezavi z uporabo klicnih centrov ali obiskom prevzemnega mesta, med katere sodijo predvsem zapisi telefonskih klicev s klicnim centrom, identifikacija sporočil, ki nam jih pošiljate, vključno z identifikatorji, kot so IP naslovi, ter posnetki iz sistemov videonadzornih kamer v prevzemnih mestih.

Zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?

Vaše osebne podatke obdelujemo v različnih situacijah za različne namene. Če obiskujete spletne strani naše spletne trgovine, na katerih uporabljamo tudi piškotke, vaše podatke uporabljamo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje naših storitev. Če ste pri nas registrirani, vaše podatke uporabljamo za vodenje vašega računa in zagotavljanje s tem povezanih funkcionalnosti. Če pri nas opravite nakup, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti. S pomočjo vaših kontaktnih podatkov in drugih podatkov vam hkrati lahko prikazujemo in pošiljamo naše prilagojene ponudbe. Z vašim soglasjem podatke posredujemo tretjim osebam za prikazovanje ponudbe na drugih spletnih straneh kot tudi za to, da bi vam omogočili dostop do nekaterih dodatnih storitev. Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico na podlagi priprave ali izvajanja pogodbe z vami, upoštevanja pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.

V okviru naše dejavnosti obdelujemo osebne podatke za različne namene in v različnem obsegu, in sicer:

 1. brez vašega soglasja na podlagi izvajanja pogodbe, našega zakonitega interesa ali z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti, oziroma
 2. na podlagi vašega soglasja.

Kakšno obdelavo podatkov lahko izvajamo brez vašega soglasja, je odvisno od tega, s kakšnim namenom je ustrezna obdelava povezana in v kakšnem odnosu do nas nastopate – ali ste samo obiskovalec naše spletne trgovine, se pri nas registrirate ali pa kaj kupite. Vaše podatke lahko obdelujemo tudi v primeru, če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili pri nas naročeni, če z nami komunicirate oziroma obiščete naše prevzemno mesto.


Zasebnost


Piškotki (angl. cookies) 


Na uporabnikov računalnik se ob obisku spletne trgovine namesti piškotek (datoteka z informacijami),

ki omogoča normalno delovanje spletne trgovine - omogoča, da program, ki poganja spletno trgovino, pravilno vodi vsebino uporabnikove košarice, zgodovino ogledanih izdelkov, oddajo naročila itd.

Poleg piškotkov, ki jih uporabniku podaja spletna trgovina sama, se v spletni trgovini uporabniku lahko namestijo tudi piškotki iz zunanjega vira kadar je to potrebno za statistiko uporabljanosti trgovine ali prikaz oglasov. Zunanji vir (na primer Google) lahko prek tovrstnih piškotkov izvaja prilagojeno oglaševanje ali sledenje uporabnika pri uporabi različnih spletnih strani, kadar te vse uporabljajo enak zunanji vir.

Vsebina piškotkov

Piškotek je v podatkovni bazi programa, ki poganja spletno trgovino, vezan na internetni naslov (IP) uporabnika in enolično kodo uporabnikove seje, kar omogoča, da trgovina pri svojem rednem delovanju razlikuje med različnimi uporabniki in ne prihaja na primer do pomešanja vsebin košaric.
Tak piškotek tipično vsebuje enolično kodo seje, izbrani jezik za prikaz vsebine trgovine, izbrani način prikaza in izbrano valuto, lahko pa še dodatne parametre, ki urejajo način delovanja spletne trgovine in omogočajo njegovo tehnično pravilnost. Vsebina piškotka se lahko spreminja glede na trenutno uporabljano različico programa, ki poganja spletno trgovino (Opencart).
Piškotki, ki jih uporabniku podaja spletna trgovina, se na strežniku praviloma hranijo za čas enega leta, uporabnik pa jih lahko na svojem računalniku izbriše tudi prej.
Na politiko v zvezi s piškotki iz zunanjih virov ponudnik ne more vplivati, ker je v celoti v domeni teh virov, zato tudi ne more prevzeti odgovornosti zanjo.

Zavračanje piškotkov

Piškotke uporabnik z določenimi nastavitvami svojega programa za obiskovanje spleta (brskalnika) briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja. Pogosto  (ne pa vedno) so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov iz zunanjih virov, torej tistih, ki ne izvirajo neposredno s strani, na kateri se uporabnik nahaja. V primeru, da uporabnikov brskalnik zavrača piškotke, ki jih uporabniku podaja spletna trgovina sama, ponudnik ne more zagotoviti normalnega delovanja spletne trgovine za uporabnika.
_utma     merjenje obiska strani     Google Analytics     trajno
_utmb     merjenje obiska strani     Google Analytics     trenutna seja
_utmc     merjenje obiska strani     Google Analytics     trenutna seja
_utmz     Ugotavljanje izvora obiska     Google Analytics     6 mesecev
act, c_user, csm, datr, fr, locale, lu, p, presence, s, x-src , _e_undefined_2, xs     Piškotki socialnega omrežja Facebook za prikazovanje t.i. "Like box"     Facebook     /

 Izjava o varstvu podatkov


Z naročilom nakupa dovoljujete, da vzpostavimo, vodimo, vzdržujemo in upravljamo z vašimi osebnimi podatki. AH ring d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01) ter da podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bo posredovala tretji osebi. Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in AH ring d.o.o.. Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Mariboru.


Pritožbe in spori


Lux4kids & boombo spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Lux4kids & boombo se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 059 96 59 89 ali po elektronski pošti. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@coocoo.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.


Lux4kids & boombo se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Lux4kids & boombo prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi AH ring d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Lux4kids & boombo, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.


Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!